Vitamix használata

Töltsd fel a tartályt – Vitamix használat biztonságosan

  1. Folyadékok (víz, juice, yoghurt)
  2. Száraz alapanyagok (gabona, fűszerek, porok)
  3. Leveles zöldségek
  4. Gyümölcsök és zöldségek
  5. Jég és fagyasztott hozzávalók

A nehezebb, fagyasztott termékeket (jég, fagyasztott gyümölcs, zöldség) mindig a többi összetevő tetejére tegyük a tartályban. Ez segít lenyomni a többi hozzávalót, ezáltal a gép gyorsabban és pontosabban dolgozik. Ez segíthet megelőzni azt is, hogy a készülék működés közben elakadjon, ami legtöbbször azért következik be, mert úgynevezett légbuborékok képződnek a pengég körül.

Turmixolj magas fokozaton – Vitamix használat okosan

Akár turmixokat, leveseket, vagy sűrűbb keverékeket, például humuszt vagy sorbetet készítesz, szinte mindig akkor kapod a legjobb eredményt, ha a turmixgépet alacsony fokozaton indítod el, majd gyorsan magas fokozatra kapcsolod át.

A magas fokozaton történő blendelés nem csak a turmixolási időt csökkenti, de segít a motor hűtésében is. Természetesen mindig van néhány kivétel, ezért érdemes pontosan követni az adott recpetúra utasításait.

Teljes tartályos turmixolás – Vitamix használat kimaxolva

Sok emberre főzöl? A Vitamix turmixgépek elég erősek ahhoz, hogy akár egy teljes tartálynyi hozzávalót porrá zúzzanak pillanatok alatt. Használd ki bátran Vitamix blendered erejét: kezdj el keverni és működés közben bátran, fokozatosan adagolj hozzá még többet a fedél tetején található nyíláson keresztül.

Spórolj időt az előkészítéssel – Vitamix használata praktikusan

A Vitamix turmixgépek elég nagy teljesítményűek ahhoz, hogy a gyümölcsök és zöldségek nagy darabjait is gyorsan feldarabolják. Ha Vitamix-ed van, felesleges arra pazarold az idődet, hogy negyedeled az almát, vagy még kisebb darabokra vágod… Ha bátor kisérletező vagy, és kihasználod a világ egyik legjobb blenderének minden jóságát, akkor jó, ha tudod: az olyan hosszú, vékony hozzávalókat, mint például a sárgarépát és a zellert egészben is hozzáadhatod a tartály fedelén keresztül, akár működés közben is.

Mindig legyen annyi a blenderben, ami elfedi a pengéket – Vitamix használata hosszútávon

Tudtad, hogy a Vitamix turmixgépeket már minimális mennyiségű összetevővel is használhatod úgy, hogy jól működjenek és extrém jó, különleges textúrákat készítsenek?!

Egy jótanácsot viszont fogadj meg, ha azt szeretnéd, hogy a blender évtizedeken keresztül szolgáljon: figyelj rá, hogy mindig legyen annyi hozzávaló a turmixgépben, ami keverés közben alaposan ellepi a pengéket.

A mesteri tömőrúd – Vitamix használata nehéz helyzetekben is

A sűrű, igazi kihívást jelentő keverékek esetén a speciális tömőrúd segíthet majd mozgásba hozni a keveréket. Miközben a tömőrúddal isteni textúrákat hozol létre, vigyázol majd arra is, hogy a készüléknek ne essen baja, ne terhelje túl magát, azaz a tömőrúd lényegében megszűnteti a penge körül kialakuló légbuborékokat. Egyszerűen forgasd a tömőrudat a tartály négy sarka között, amíg szemmel láthatóan egy örvény el nem kezd kialakulni, hogy a keveréked újra szabadon mozogjon.

Egy csepp keverék se maradjon a tartályban! – Maximalizáld a Vitamix használatát

Bosszankodtál már azért, mert nem tudtad egy turmixgépből kiszedni a keverékedet teljesen? Nos, a Vitamixnél ez nem fordulhat elő, mert az Under Blade spatulát kifejezetten úgy tervezték, hogy beleférjen a Vitamix tartályának minden pici zugába. Így soha többet nem vész kárba az elkészített finomságod egyetlen cseppje sem!

Aprítás okosan – Vitamix használata minden konyhai folyamatban

A Vitamix készüléked lényegében egy multifunkciós eszköz. Nem ismer lehetetlent. Ha éppen nem kész ételt, italt készítesz vele, akkor használhatod gyors aprításhoz is. Egyszerűen dobd bele a fedél nyílásán keresztül az olyan hozzávalókat, mint a hagyma, fokhagyma vagy sárgarépa és a tökéletes pengék elvégzik helyetted a munkát!

Nedves aprítás – Vitamix használata friss zöldségek, gyümölcsök esetén

Egy Vitamix turmixgéppel nagyon gyorsan lehet “darálni” akár nagy mennyiségű zöldséget vagy gyümölcsöt pl. karfiolt is. Törd a zöldséget nagyobb darabokra, tedd a turmixgép tartályába, és töltsd fel annyi vízzel, hogy a zöldség épp a pengék felett helyezkedjen el. Ezután egyszerűen kapcsold be a készüléket, pulzáld a turmixgépet a kívánt állag eléréséig, majd szűrd át, és máris kész.

A fedéldugó – Vitamix használata trükkösen

Tudtad, hogy a Vitamix tartály fedelének dugója egy kis mérőpohárként is használható? Nézd meg jobban, és látni fogod a fél unciás (15 ml) és egy unciás (30 ml) töltővonalakat. Ezek tökéletesek koktélreceptekhez, de akár segítségedre lehetnek akkor is, ha egy kis mennyiségű folyadék hozzáadásával hígítani kell egy turmixot.

Öntisztító tartály – a Vitamix használatának kiteljesedése

Jó hírünk van, soha többet nem kell tartályt mosogatnod, ugyanis minden Vitamix turmixgép öntisztító! Ehhez nem kell mást tenned, csak cseppents egy nagyon pici mosogatószert a tartályba, töltd fel félig meleg vízzel, és 30-60 másodpercig futtasd a készüléket magas fokozaton (vagy futtasd a Clean programot). Használat előtt érdemes ellenőrzini, hogy milyen modellt vásároltál, mert az összes újabb típusú tartály mosogatógépben is mosható.

15 termék