Receptek

 

Szivárvány smoothie

Hozzávalók:

Lila réteg: 1/2 csésze áfonya · 2 evőkanál görög joghurt
Zöld réteg: 2 db kiwi · egy kis maréknyi spenót
Sárga réteg: 3 karika ananász · 2 evőkanál kókusztej
Narancssárga réteg: 1 db narancs · fél banán · 1 kis málna
Piros réteg: 1/2 csésze málna · 2 evőkanál gránátalma juice · 2-3 db eper

 

A hozzávalókat külön szín szerint összekeverjük a smoothie készítő szűrővel és poharakba rétegezzük.

A juice elkészítéséhez hasznájuk
a Hurom H310 A gyümölcs- és zöldségprést.

 

Karcsúsító juice

Hozzávalók:

250g cseresznyeparadicsom · 100g kiwi · 60g körte

1. Távolítsuk el a cseresznyeparadicsom szárát. A kiwit hámozzuk meg és szeleteljük fel 4 részre. A körte felét hámozás nélkül daraboljuk 6 részre.
2. Helyezzük a cseresznyeparadicsomot, a kiwit és a körtét a Huromba és a lébe.

Tipp: A paradicsom és a cseresznyeparadicsom tápláló alkotóelemei hasonlóak, de a cseresznyeparadicsom több tápanyagot tartalmaz.


A juice elkészítéséhez
a Hurom H300 présgépet ajánljuk.

 

Immunizáló juice

Hozzávalók:

30g búzafű · 330g sárgarépa · 100g cékla

1. Vágjuk a búzafüvet apróbb darabokra, a sárgarépát és a céklát pedig tisztítsuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük 3-4 cm-es darabokra.
2. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot egyszerre és juice-oljuk le őket.

Tipp: A frissítőbb íz élmény érdekében adhatunk hozzá egy kis citromot is, ám préselés előtt szedjük le a héját és magozzuk ki.


A juice elkészítéséhez a legsokoldalúbb présünket, a Hurom HZ készüléket ajánljuk.

 

Méregtelenítő zöld juice

Hozzávalók:

2 alma · 50g spenót · 20g kelkáposztalevél · 20g gyömbér · 1 db kígyóuborka · 1 db zöld kaliforniai paprika · 1/2 db citrom


A hozzávalókat a présgépbe tesszük a kis lyukú szűrőt használva.

Citrusos immunerősítő juice

Hozzávalók:

1 grapefruit · 2 citrom · 2 mandarin · 4 narancs · 1 lime · fokozható a hatás még egy kis gyömbérrel is


A hozzávalókat megpucolva a présgépbe tesszük a kis lyukú szűrőt használva.

 

Áfonyás agyserkentő smoothie

Hozzávalók:

1 csésze fagyasztott áfonya · fél banán · fél csésze uborka szelet · 1 kávéskanál chia bogyó · 1 csésze víz


A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H320N slow juicer.

 

Málna-varázs juice

Hozzávalók:

1 maréknyi málna · 1 maréknyi spenót · 1 db mangó · 4 db banán · 1 db körte · 1 db alma

 

Epres zöld smoothie

Hozzávalók:

1 zellerszár · 1 csésze kelkáposzta · 1 csésze eper · ½ lime (hámozott) · 1 csésze kókuszos víz

 

Detox juice

Hozzávalók:

1 sárgarépa · 1 alma · 3 zellerszár · ½ cékla pucolva · maréknyi petrezselyem és koriander · 2 cm vastag gyömbér szelet

 

Popeye juice

Hozzávalók:

40g zeller · 100g spenót · 230g alma

1. A zellereket és a spenótot apróra vágjuk, körülbelül 3-4 cm hosszúra. Távolítsuk el a magvakat az almából és vágjuk félbe, majd az összes almát osszuk szét 4 részre.

2. Helyezzük a zellereket, a spenótot és az almát a Huromba présgépbe.


Tipp: Ehhez a juice-hoz

a Hurom H310A gépünket ajánljuk.

 

Éles látás juice

Hozzávalók:


230g lila sárgarépa · 80g áfonya · 80g szőlő · 120g körte

1. Vágjuk a lila sárgarépát körülbelül 4 cm hosszúságúra.
2. Mossuk meg a szőlőszemeket.
3. A hámozatlan körtét vágjuk el 6 részre.
4. Helyezzük a hozzávalókat a Hurom présgépbe.


Tipp: Mivel a sárgarépa és a szőlő héja, magja rengeteg tápanyagot tartalmaz, mosás után hámozás nélkül kell őket feldolgozni.


A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H320N slow juicer.

 

Gazpacho
(hideg zöldség leves)

Hozzávalók:

400 g cherry paradicsom · 1 közepes uborka · 1/2 közepes piros paprika · 1 fokhagyma (kicsi) · 60 g alma · 50 g hagyma · 1 teáskanál extra szűz olívaolaj, só és bors

1. A zöldségeket vágjuk megfelelő méretre.
2. Tegyük be azokat a Hurom Slow Juicer-be majd juicolás után merjük tálkákba.
3. Keverjük össze a levest extra szűz olívaolajjal, sóval, borssal, ízlés szerint.
4. Hűtsük be.


A leves elkészítéséhez hasznájuk

a Hurom H310 A gyümölcs- és zöldségprést.

 

Könnyed légzés juice

Hozzávalók:

2 marék spenót · 2db citrom · 3db uborka · 2db zöld alma

1. Alaposan mossuk meg a hozzávalókat.
2. A citromot hámozzuk meg.
3. A nagyobb alapanyagokat vágjuk fel 4-5 cm nagyságú darabokra.
4. Helyezzük a Hurom présgépbe a zöldségeket és a gyümölcsöket és készítsük el az italt.


Tipp: Az immunrendszer erősítéséhez adjunk hozzá a juice-hoz a feldolgozás során, 1-2 cm nagyságú, hámozott gyömbért! A citromot, akár grapefruittal is helyettesíthetjük.


A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H300 slow juicer.

 

Super juice

Hozzávalók:

0,5kg sárgarépa · 30g dió · 30g mandula

1. Alaposan mossuk meg a sárgarépákat (meghámozni szükségtelen).
2. Aprítsuk fel 4-5 cm-es nagyságúra.
3. Készítsük elő a diót és a mandulát (natúr mandula!).
4. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot és juice-oljuk le őket együtt.


Tipp: Ha a mandulát és a diót egy teflon serpenyőben, vagy sütőben (zsiradék nélkül) pörköljük kicsit, sokkal finomabb íze lesz az italnak!


A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H320N slow juicer.

 

Energetizáló juice

Hozzávalók:

70g brokkoli · 280g narancs · 70g citrom · 70g zeller

1. Vágjuk össze a zellert és a brokkolit 3-4 cm-es darabokra.
2. Hámozzuk meg a narancsot és a citromot, majd vágjuk 4 darabba mindegyiket.
3. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot és juice-oljuk le őket egyszerre.

Tipp: Előrfordulhat, hogy a brokkoli szárai túl kemények lehetnek, ilyen esetben érdemes azokat apróbb darabokra vágni.

A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H310A slow juicer.

 

Karotin juice

Hozzávalók:

1 sárgarépa pucolva · 1 mangó · 1 csésze sütőtök · 2 narancs pucolva · ½ lime ·

1 csésze ananász

 

Tavaszi juice

Hozzávalók:

1 marék baby spenót · 1 kis tálka eper · 2 alma · fél citrom

Málna-varázs juice

Hozzávalók:

1 maréknyi málna · 1 maréknyi spenót · 1 db mangó · 4 db banán · 1 db körte · 1 db alma

 

Epres trópusi mix

Hozzávalók:

kb. 400 g friss, érett eper · fél nagy avokádó · kb. 120g kisebb uborka · fél doboz zsíros kókusztej · egy púpozott evőkanálnyi friss mentalevél · ízlés szerint · édesítsük, lehetőleg mézzel · 12 egész mandula (egy éjszakát előtte lehetőleg áztassuk vízben, illetve helyettesíthető fél evőkanál mandula vajjal is)

Ha túl sűrű lenne, ásványvízzel hígíthatjuk.

 

Házi eper fagyi

Hozzávalók:

20 dkg eper megtisztítva, lefagyasztva · 15 dkg porcukor (esetleg méz vagy édesítő ízlés szerint) · citromlé ízlés szerint · 14 dkg joghurt (egy kis doboz)


Ennek a finom hűsítő nyári fagyinak elkészítéséhez kitűnő választás a Hurom H300 slow juicer.

 

Cékla-Alma juice

Hozzávalók:

10g cékla · 220g alma · 50g eper

1. Pucoljuk meg a répát és a céklát, majd mossuk meg. Daraboljuk fel 3-4cm-es darabokra.
2. Helyezzük a Hurom présgépbe az összes alapanyagot egyszerre és juice-oljuk le őket.


Tipp: A frissítőbb íz élményért eper helyett használhatunk citromot.

 

Ananász-narancs juice

Hozzávalók:

170g narancs · 120g ananász · 1g bors · mentalevelek

1. Hámozzuk meg a narancsot és az ananászt. Vágjuk fel apróbb darabokra.
2. Az ananásznak sűrű rostjai vannak, ezért minden szeletet egyesével helyezzük be a présgépbe.
3. A narancsot és a mentaleveleket egyszerre tegyük a gépbe. Alaposan mixeljük össze.

Tipp: Használjuk epret a narancs helyett, hogy még édesebb legyen az ízélmény.

A juice elkészítéséhez tökéletes választás

a Hurom H320 slow juicer.

 

Light juice

Hozzávalók:

100 grapefruit · 70g narancs · 180g ananász · 20g répa

1. Hámozzuk meg a grapefruitot a narancsot és az ananászt. Vágjuk fel apróbb darabokra, hogy kényelmesen beférjenek a gyümülcsprésbe.
2. Alaposan mossuk meg a répát és vágjuk kétfelé.
3. Helyezzük a hozzávalókat a présgépbe és zárjuk le a fedelét, juicoljuk le.

Tipp: A grapefruit zsírbontó enzimei és az ananászban található bromelain segít az emésztésben. A C vitamin tartalma pedig segít visszaállítani az energiaszintet a fáradt testnek.

 

Narancs kiwi juice

Hozzávalók:

240g narancs · 40g kiwi · 4 levél bazsalikom

1. Hámozzuk meg a narancsokat és a kiwit, vágjuk kívánt méretűre.
2. Préseléshez használjuk a durva szűrőt.
3. Helyezzük az alapanyagokat a présgépbe a juicoljuk le őket. Hagyjuk hogy jól összekeveredjenek az ízek.

Tipp: Próbájuk ki kiwi helyett mangóval (tartalmaz foszfort, kálciumot, nátriumot, magnéziumot, vasat és káliumot. Rosttartalma segíti az emésztést, és a kutatások szerint jótékonyhatással van a szívre, valamint csökkenti a vér koleszterin szintjét.

 













Partnereink – ők is TopJuicers termékeket használnak

 

Bernáth Melinda   gasztroblogger, ételfotós 

Bernáth Melinda 

gasztroblogger, ételfotós 

SZAUER JUDIT

GASZTRO PR

CSÁSZÁR FRANCISKA

VEGÁN CHEF

Feller Adrienne

KATONA GITTA

VEGÁN ÉLETMÓDSZAKÉRTŐ

 

PAULI ZOLTÁN

TULAJDONOS KONYHAFŐNÖK: PalKonyha

NÉMETH DÓRI

FITNESS VILÁGBAJNOK

ANFISA

BEAUTY COACH

CZAKÓ DÓRI

ÉLELMISZERMÉRNÖK,
#czakoeszik HEALTH GUIDE MEGALAPÍTÓJA

MUNIÁN ÉVA

JUICE TERAPEUTA

SZABÓ BENEDEK

BENI KONYHÁJA GASZTRO BLOG


 

sixpayment
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz